A fekete berkenye csodája (3. rész)

Az előző hónapban elkezdtem írni egy sorozatot az Aronia Melanocarpa, azaz a fekete törpeberkenye áldásos hatásának bemutatásáról. Az első részben a bogyók antioxidáns…

2024. május 27.

Amelanchier Alnifolia – Égerlevelű Fanyarka

Bevezetés Az Égerlevelű Fanyarka (Amelanchier Alnifolia Nutt.), Észak-Amerika nyugati területénőshonos lombhullató cserje, melynek édeskés bogyós gyümölcse kiváló nyers fogyasztásra éskülönböző élelmiszer-ipari…

2024. május 24.

A fekete berkenye csodája (2. rész)

Az elmúlt héten beszámoltam Neked arról, hogy Járai Dorkával, egy ifjú dietetikus hölggyel fél éven keresztül tanulmányoztuk az Aronia Melanocarpa, azaz…

2024. április 22.

feketeberkenye ládában, két kézzel belemarkolva

A fekete berkenye csodája (1. rész)

Egy nagyon egészséges, és természetesen a Patikakert egyik fő gyümölcseként tudatosan kiválasztott bogyós gyümölcsről szeretnék Veled egy csokor tudományos tényt megosztani….

2024. április 16.

Öt rövid video a patikakert termékeiről

A videósorozat a Patikakert termékeiről, azok elkészítési folyamatáról tartalmaz hasznos információt. A termékeink alapja a fekete bogyós gyümölcsök, amelyeket regeneratív módon termesztünk, a növényeknek legmegfelelőbb, biodiverz környezetben, vegyszermentesen, és gondosan, kézzel válogatunk a magas polifenol, vitamin és nyomelem tartalom miatt. A bogyók héjai és aprócska magjai is fontos részei termékeinknek, hiszen ebben rejtőznek a hasznos élelmi rostok, amik jótékony hatással vannak az emberi mikrobiomra, ezáltal az egészségre.

2024. március 1.

A balzsamecetek (Froot VinegArt) egészségvédő felhasználási javaslatai

A Patikakert VinegArt balzsamecetei elsősorban az egészségvédő hatásuk miatt lettek kifejlesztve, bár az ízük legalább olyan finom, mint a piac legjobb balzsameceteié. A 2022-es cordobai, nemzetközi, vakkóstolásos ecetversenyen a Patikakert Fekete Málna balzsamecete ezüstérmes lett, amire rendkívül büszkék vagyunk, hiszen sok száz, hagyományosan ecetkészítő nemzet ecetei közül értékelték ilyen magasra a mi ecetünket. Ugyanabban az évben, Magyarországon először került sor ecetkóstolásra, több tíz gasztronómiai szakember, séf vakkóstolásával. A Patikakert balzsameceteinek legtöbbje arany- vagy ezüstérmet nyert.

2024. február 24.

A szárított lapkák (Super Froot) egészségvédő felhasználási javaslatai

A BIO Super Froot szárított lapkák a Patikakert sűrített gyümölcspüréinek (Froot Ritual) kényelmes, ezenkívül további rostanyagokkal és különböző antioxidánsokkal dúsított változatai.  A lapkákat azoknak ajánljuk, akik elfoglaltságuk miatt inkább magukkal szeretnék vinni és nap folyamán bármikor fogyasztani. Nem igényelnek hűtést, és az egyes lapkák rendkívül jól kombinálhatóak egymással.  Javasoljuk a minél változatosabb fogyasztásukat!

2024. február 24.

A sűrített gyümölcspürék (Froot Ritual) egészségre való hatásai

A Patikakert gyümölcsei, amikből a sűrített gyümölcspürék készülnek, több szempontból is különlegesek, a piacon kapható más gyümölcsök, gyümölcspürék esetleg gyümölcslevekhez képest….

2024. február 24.

Rubus occidentalis: A Fekete málna-potenciálja a rák megelőzésében

A Rubus occidentalis egy fekete gyümölcsű málna, amely Észak-Amerikából származik. Népszerűsége és kereslete az évek során egyre nőtt, mivel a tanulmányok körvonalazzák magas antocianin- és ellagitannin -tartalmát és jelentőségét az emberi egészség szempontjából. A kémiai összetétel és a farmakológiai aktivitás kölcsönhatása, a sejt- és molekuláris szintű hatásmechanizmusok mind aktív vizsgálati területek.

2024. február 23.