„A tényekben éppúgy hiszek, mint a természet erejében”

A Patikakertről

A Patikakert egy életfilozófia. Annak a határozott véleménynek a megtestesülése, hogy a modern ember is a természet szerves része.

A Patikakertben hisznek abban, hogy az ember és a természet közötti harmónia visszaállítható, és hogy a természettel való együttélés összehangolható a modern élet kihívásaival is, ezért a Patikakert a modern ember számára kíván alternatívát nyújtani egy fenntarthatóbb életmódra.

Mintagazdaság

A Patikakertben – határozottan megkülönböztetve az eljárást az ipari jellegű mezőgazdaságtól – kíméletes, úgynevezett regeneratív, a talajt és a biológiai sokszínűséget óvó, azt folyamatosan visszatápláló gazdálkodás folyik, mely alapvetően befolyásolja az itt termesztett növények tápértékét, tisztaságát és összetettségét is. A természet értékeit védő, ember és környezet békés kapcsolatának fontosságát hangsúlyozó szemlélet a termesztés és termék-előállítás minden egyes elemében megjelenik.

Edukáció

A Patikakertben hisznek abban, hogy az ember és a természet közötti harmónia visszaállítható, és hogy a természettel való együttélés összehangolható a modern élet kihívásaival is, ezért a Patikakert a modern ember számára kíván alternatívát nyújtani egy fenntarthatóbb életmódra. A hagyományokra éppúgy alapoz, mint korszerű technológiákra, fejlesztésekre és kutatásokra.

Események,
programok

A Patikakert tankertként és látogatóközpontként is működik. A kerttel, az itt folyó gazdálkodással és a növényekkel szervezett élménysétákon és Szedd magad! akciók keretében lehet megismerkedni, a vendégház, a bio úszótóval együtt pedig ideális rekreációs helyszín azoknak, akik természetközeli, mégis modern és kényelmes helyszínen szeretnének pihenni.

Galéria

Törzsvásárlói kedvezmény

Legyél partnerünk!

A részletekért hívd az alábbi telefonszámot:
+36 70 613 8620