A Patikakert
növényei

A Patikakertben kilencféle fekete bogyóst termesztenek, tudományosan bizonyított élettani hatásuk miatt, ezek nagyobb része itthon is honos, kisebb része betelepített faj. A Patikakertben termesztett bogyók magas beltartalmi értéküknek, vitamin-, ásványi anyag tartalmuknak és a  bennük található fitonutrienseknek köszönhetően számos oldalról támogatják az emberi egészséget, és megoldást jelenthetnek a fejlett világban egyre általánosabb, ma már százmilliókat érintő minőségi éhezés jelenségére, és egyéb civilizációs ártalmakra.


A bogyós gyümölcsök apró méretük ellenére rendkívül komplex szervezetek. A bogyók általános roboráló hatással bírnak, vegyületeik segítenek a gyulladásos folyamatok, a stressz, az elhízás illetve az anyagcserezavarok leküzdésében, antioxidáns, bőrregeneráló, hormonszint-szabályozó, emésztést segítő, általános vitalizáló és számos egyéb pozitív hatással bírnak. A Patikakert növényeit, a bogyós gyümölcsöket őseink rendszeresen gyűjtötték, nagyszüleink vértisztító szerként fogyasztották, mert olyan anyagokat tartalmaznak, amit más növények nem, és amelyeket egyébként mesterségesen sem tudunk előállítani, ezért a modern ember szervezetében jelentős hiány figyelhető meg belőlük.
A Patikakert fekete bogyósai a sokféle, összetett egészségvédő hatásokon túl specifikus előnyökkel is bírnak, melyeket a termékekben egymást erősítve fejtenek ki.

A Patikakert növényei

Fekete berkenye

a gyulladások legfőbb
ellenszere

Fekete málna

a szépségharcos

Fekete ribizli

a víruspajzs

Fekete szeder

a természet apró csodája

Fanyarka

a szem őre

Piros málna

a nők barátja

Húsos som

az élet sója

Kék mézbogyó

az igazi szuperbogyó

Ékszermeggy

az antioxidánsok ékköve

„Apró erőgépek kiemelkedő tulajdonságokkal”

Fekete berkenye

Fekete málna

​Fekete ribizli

Fanyarka

Húsos som

Kék mézbogyó

Ékszermeggy

Fekete szeder