“Először minden növénnyel az otthon körüli kertemben kísérleteztem. Majd 10 éve ültettem el az első növényeket a Patikakertben.”
A múltkor belekóstoltam a bolti krémtúróba… nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem feleslegesen sok volt benne a cukor, és én csak azt éreztem, pedig a jó túrónak, tejfölnek mennyei az íze… Mivel most tényleg idénye van a bogyósainknak, és hat hete éjjel-nappal szüretelünk, kedvet kaptam egy kis krémtúróhoz, így készítettem egy adagot, házilag…
2018. június 26.
Persze, hiszen ő elvi kérdést csinál abból, hogy kizárólag szezonzöldséget és gyümölcsöt eszik, hiszen a „soha-nem-látott napot” epret minek egye meg??? Nem árt tudni, hogy éppen 92 éves… talán tudhat valamit… Én ehhez én pluszban még a saját filozófiámat is hozzáteszem: együnk karakteres, erős növényeket… akkor mi is karakteresek és er…
2018. május 30.
A hirtelen sütött szűzérmék annyira nem Közel-Kelet kompatibilisek, de ennek a receptnek a lényege megint nem a hús. És nem is a házilag eltett harissza, amivel feldobtam az ételt, nem mellesleg annak kapszaicin tartalmával rásegítettem kicsit a metabolizmusomra (nyáron, ha majd befőzök, sort keríthetek a harissza recept leírására… már ha érdekel titek…
2018. május 27.
Nagyon örülök neki, hogy már arról is jelennek meg cikkek, hogy nem is annyira biztos, hogy a gyümölcslevek egészségesek… És én most kizárólag az ún. 100%-os gyümölcslevekre gondolok, mert a cukorral édesítettekről egyáltalán nem szeretnék szót ejteni… Félreértés ne essék: nem vagyok TELJESEN ellene a (frissen facsart) gyümölcsleveknek, de… …
2018. május 23.
Ez a recept csak úgy magától jött, mint sok más… Sima csirkehúslevesként kezdte pályafutását (tanyasi csirkeaprólék, a bőrökkel együtt), a végeredmény mégis egy talán magyar-vietnáminak mondható, fúziós, de nagyon is házikosztos frissítő leves lett, anélkül, hogy bármilyen receptet megnéztem volna… Mikor a hús már majdnem puha volt a levesb…
2018. május 21.
Világviszonylatban az elmúlt negyven évben tízszeresére nőtt az elhízottak száma az 5-19 éves korosztályban. Egy új kutatás szerint 2022-re már több lesz az elhízott fiatal a világon, mint amennyi a sovány. Az új kutatási eredményekhez – amelyeket a Lancet nevű szaklapban jelentették meg – több mint ezer tudós szolgáltatott adatokat az 1975 és 201…
2018. május 18.
Hiába van sok milliárdnyi a „bifidus essensis”-ből az üzletben kapható joghurtokban ;-), és van ráírva, hogy „élőflóra”…. Kipróbáltam, halottabb nem is lehetne, ugyanis még joghurtot se lehet vele oltani… Pedig tudok joghurtot készíteni, még papírom is van róla :-). Ha bél-, emésztési-, netán bőrproblémáid vannak, vagy antibiotikumot kelle…
2018. május 11.
A spárga tartalmaz egy csomó hasznos hatóanyagot és vitamint (A-, B2, B3, B5, B6, B7, C-, E, cink, karotinok), de a folsav ezekből kimondottan kiemelkedik mennyiségében is és hasznosságában is. A folsav a spárgában rendkívüli mennyiségben megtalálható (1 grammban 1 mikrogramm, ami azt jelenti, hogy 100 g elfogyasztása már fedezi a napi szükségletet.) A fol…
2018. május 10.
itt a link a videóra: http://energyatanyage.com/ Véletlenül kezdtem el hallgatni ezt a videót, fogalmam se volt, hogy mi lesz az üzenete, csak annyit tudtam, hogy az ún. “super-food”-okról lesz benne szó… Röviden: Dr. Steven Gundry, M.D. az egyik legismertebb szívsebész az Kaliforniában. Több évvel ezelőtt kezdte el kutatni azt, hogy a betegei körében tu…
2018. május 9.
Nincsenek termékek a kosárban.