„Fúziós” húsleves, házikoszt módra, sok zsenge, ropogós zöldséggel

Ez a recept csak úgy magától jött, mint sok más…

Sima csirkehúslevesként kezdte pályafutását (tanyasi csirkeaprólék, a bőrökkel együtt), a végeredmény mégis egy talán magyar-vietnáminak mondható, fúziós, de nagyon is házikosztos frissítő leves lett, anélkül, hogy bármilyen receptet megnéztem volna…

Mikor a hús már majdnem puha volt a levesben, akkor tettem bele a hagyományos sárgarépa-zeller-karalábé-petrezselyemgyökér kombót.

Kövezzetek meg, de én soha nem az elején teszem bele a zöldséget, mert nem szeretem az agyonfőtt zöldséget …. Egy hirtelen ötlettől vezérelve (magyarul megkívántam a gyömbért, ami kitűnő antioxidáns, gyulladáscsökkentő és emésztésjavító gyógynövény, együk gyakran!) azonnal került bele egy jókora gyömbérdarab is, jól megmosva, nagyobb darabokra felvágva.

Mikor a zöldségek már ehetők, de még ropogósak voltak, lezártam a tüzet a leves alatt, és jó sok szeletelt retekkel, újhagymával, félbevágott zsenge zöldborsóhüvelyekkel bolondítottam meg. Nem főztem tovább! Chilit nem tettem bele, mert a kétéves unokámat vártam, és jól tettem, mert nagyon ízlett neki!!!

Próbálkozzatok ti is bátran, jó alapanyagokból, jó kedvvel csakis jó étel készülhet… 🙂

Hasonló bejegyzések