A polifenolok hiánya komoly betegségeket és krónikusan alacsony energiaszintet eredményez…egy amerikai kutatás eredményei
itt a link a videóra: http://energyatanyage.com/
Véletlenül kezdtem el hallgatni ezt a videót, fogalmam se volt, hogy mi lesz az üzenete, csak annyit tudtam, hogy az ún. “super-food”-okról lesz benne szó…
Röviden: Dr. Steven Gundry, M.D. az egyik legismertebb szívsebész az Kaliforniában. Több évvel ezelőtt kezdte el kutatni azt, hogy a betegei körében tulajdonképpen mi okoz komoly szív- és érrendszeri problémákat, és főleg miért van olyan nagyon sok, állandó kimerültségben szenvedő ember az USA-ban.
Érdekes eredményre jutott…(ami még engem is meglepett, pedig anno én nagyon tudatosan és gondosan válogattam ki a növényeket a Patikakertbe…)
A kutatási alapján arra a következtetésre jutott, hogy a sok tízmillió ember állandó fáradtságának és sok civilizációs betegségnek az oka az, hogy nem viszünk be elegendő mennyiségű mikrotápanyagot a szervezetünkbe, ezen belül pedig – a véleménye szerint – a polifenolok hiánya okozza a legtöbb bajt…
Kimondottan a fekete bogyósokról beszél, többek között a fekete berkenyéről is, amiről ugye tudjuk, hogy háromszor annyi antocianint tartalmaz, mint az amerikaiak által kedvelt kék áfonya…
A videóban részletesen beszél arról, hogy mely „úgynevezett” szuper-élelmiszereket NEM lenne szabad enni (szója, búzafűlé, goji-bogyó), és el is magyarázza, hogy miért nem. Én egyet tudok érteni vele…