15 perces egészséges vacsora, némi arab beütéssel
A hirtelen sütött szűzérmék annyira nem Közel-Kelet kompatibilisek, de ennek a receptnek a lényege megint nem a hús.
És nem is a házilag eltett harissza, amivel feldobtam az ételt, nem mellesleg annak kapszaicin tartalmával rásegítettem kicsit a metabolizmusomra (nyáron, ha majd befőzök, sort keríthetek a harissza recept leírására… már ha érdekel titeket…)
De igazából egy újabb trükköt szerettem volna megosztani veletek arról, hogy hogyan tudtok több friss zöldet bevinni a szervezetetekbe, anélkül, hogy megnyúlt képpel, nyuszi módjára rágcsálnátok a zöld füveket…
A recept annyira pofon egyszerű, hogy nem is írom le a hagyományos Hozzávalók/Elkészítés módon.
Kell hozzá 3-4-5 féle friss zöld: petrezselyemlevél, kis menta, újhagyma, snidling… nekem most rukkola is került bele, mert az volt éppen zsenge…de lehet spenót, zöldsaláta,… idény szerint. A menta jól illik az arab kulináriához…
A megmosott zöldek leveleit lazán lecsipegetjük (csak a vastag szárakat kell kerülni), és robotgépben, pulzáló módon felaprítjuk. Hogy ne kelljen sokat mosogatni, ezért a kuszkuszt egyenesen a robotgépbe szórjuk, és felöntjük kb. kétszer annyi forrásban lévő vízzel. Vajdarabokat is dobunk bele, finoman sózzuk.
Míg a kuszkusz megpuhul, éppen van időnk kisütni a sózott, borsozott szűzérméket.
A harisszát kis joghurtba kevertem, ez lett az öntet.
Különleges, finom! És a zöldek nem veszítenek semmit sem a beltartalmi értékükből!