Házi krémtúró, friss bogyósokkal
A múltkor belekóstoltam a bolti krémtúróba… nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem feleslegesen sok volt benne a cukor, és én csak azt éreztem, pedig a jó túrónak, tejfölnek mennyei az íze…
Mivel most tényleg idénye van a bogyósainknak, és hat hete éjjel-nappal szüretelünk, kedvet kaptam egy kis krémtúróhoz, így készítettem egy adagot, házilag.
Kb. öt perc alatt készen van 😉
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl joghurt
- ízlés szerint cukor vagy édesítő (negyedannyi)
- vanília
Elkészítése:
Mindent a botmixer keverőtáljába tettem és botmixerrel simára kevertem.
Két rétegben raktam bele bogyósokat, hiszen ők ugyanolyan fontos szereplői ennek az egyszerű, de nagyszerű édességnek, mint a krémtúró, tehát tettem bele bőven:
- piros és fekete málnát
- piros és fekete ribizlit :-).
Ha nincs friss bogyósod, dobd fel Patikakert Froot Ritual sűrített gyümölcspürék valamelyikével, abban is ezek vannak, csak sűrítve….