Házi krémtúró, friss bogyósokkal

A múltkor belekóstoltam a bolti krémtúróba… nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem feleslegesen sok volt benne a cukor, és én csak azt éreztem, pedig a jó túrónak, tejfölnek mennyei az íze…

Mivel most tényleg idénye van a bogyósainknak, és hat hete éjjel-nappal szüretelünk, kedvet kaptam egy kis krémtúróhoz, így készítettem egy adagot, házilag.

Kb. öt perc alatt készen van 😉

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő (negyedannyi)
  • vanília

Elkészítése:

Mindent a botmixer keverőtáljába tettem és botmixerrel simára kevertem.

Két rétegben raktam bele bogyósokat, hiszen ők ugyanolyan fontos szereplői ennek az egyszerű, de nagyszerű édességnek, mint a krémtúró, tehát tettem bele bőven:

  • piros és fekete málnát
  • piros és fekete ribizlit :-).

Ha nincs friss bogyósod, dobd fel Patikakert Froot Ritual sűrített gyümölcspürék valamelyikével, abban is ezek vannak, csak sűrítve….

Hasonló bejegyzések