Nyers cukkinisaláta, mindenféle jóval
A cukkini egy nagyon jó alapanyag, mert felveszi az ízeket.
És nyersen még a vitaminok is megmaradnak benne… tehát így még inkább szeretjük… :-)!!!
Hozzávalók:
- 2 kisebb, színes cukkini – ha van sárga és zöld is, az még jobb, de a zöld is pont olyan jóízű lesz
- dió, ízlés szerinti mennyiségben
- feta sajt, ízlés szerinti mennyiségben, vagy kékpenészes sajt, ami éppen van otthon, de legyen ízes
- bazsalikomlevél
- kapribogyó – elhagyható, vagy helyettesíthető olíva bogyóval
- olívaolaj
- jóféle ecet (ez fontos!): például a Patikakert balzsameceteiből valamelyik
- só, durvára darált bors
Elkészítése:
A cukkinit krumplihámozóval vékony csíkokra szeleteljük, hosszában. Ez kicsit munkás, de egyrészt így finom lesz, másrészt szép is… 🙂
A diót durvára daraboljuk, a sajtot felkockázzuk.
Vinaigrette-t készítünk, kb. 3 rész olajból és 1 rész ecetből, sóból, borsból. Összekeverjük a cukkinicsíkokkal, kicsit hagyhatunk belőle, a saláta tetejére.
A bazsalikom fontos, sok jó mikro-tápanyag van benne, nem mellékesen az íze is illik ehhez a salátához.
Az egészet tányérra halmozzuk, rátesszük a sajtot, diót, kapribogyót, az összetépkedett bazsalikomleveleket.
Egyszerűen zseniális……..