Nyers cukkinisaláta, mindenféle jóval

A cukkini egy nagyon jó alapanyag, mert felveszi az ízeket.

És nyersen még a vitaminok is megmaradnak benne… tehát így még inkább szeretjük… :-)!!!

Hozzávalók:

  • 2 kisebb, színes cukkini – ha van sárga és zöld is, az még jobb, de a zöld is pont olyan jóízű lesz
  • dió, ízlés szerinti mennyiségben
  • feta sajt, ízlés szerinti mennyiségben, vagy kékpenészes sajt, ami éppen van otthon, de legyen ízes
  • bazsalikomlevél
  • kapribogyó – elhagyható, vagy helyettesíthető olíva bogyóval
  • olívaolaj
  • jóféle ecet (ez fontos!): például a Patikakert balzsameceteiből valamelyik
  • só, durvára darált bors

Elkészítése:

A cukkinit krumplihámozóval vékony csíkokra szeleteljük, hosszában. Ez kicsit munkás, de egyrészt így finom lesz, másrészt szép is… 🙂

A diót durvára daraboljuk, a sajtot felkockázzuk.

Vinaigrette-t készítünk, kb. 3 rész olajból és 1 rész ecetből, sóból, borsból. Összekeverjük a cukkinicsíkokkal, kicsit hagyhatunk belőle, a saláta tetejére.

bazsalikom fontos, sok jó mikro-tápanyag van benne, nem mellékesen az íze is illik ehhez a salátához.

Az egészet tányérra halmozzuk, rátesszük a sajtot, diót, kapribogyót, az összetépkedett bazsalikomleveleket.

Egyszerűen zseniális……..

Hasonló bejegyzések