“Először minden növénnyel az otthon körüli kertemben kísérleteztem. Majd 10 éve ültettem el az első növényeket a Patikakertben.”
Ahány ház, annyi kimcsi :-). Koreában nincs étkezés kimcsi nélkül. Tanulhatnánk tőlük ;-). A koreiai savanyított káposztának, a kimcsinek számtalan fajtája van és óriási rajongótábora szerte e földkerekségen. Ez nem véletlen, hisz nemcsak különlegesen finom ízvilága teszi vonzóvá, hanem a mostanra már tudományosan is bizonyított egészségvéd…
2019. március 16.
A harira levest gyakran készítem, mégpedig egy autentikus marokkói szakácskönyvből, amit még Marokkóból hoztam. Ott ezzel a levessel törik meg a hónapos böjtjüket, a Ramadant. Én télen, nyáron szeretem készíteni, mert nagyon tartalmas, mégis könnyű, finoman fűszeres, ezért könnyen emészthető. Hüvelyesekből készül: csicseriborsóból, lencséből…
2019. január 13.
A galette egy hagyományos bretagne-i étel, lényegében hajdinapalacsintáról, lepényről beszélünk. Én először galette-t Budapesten ettem, egy francia szakács által elkészítve, és nagyon-nagyon finom volt! Pizza-szerűen, ropogós, behajtott szélekkel, sokféle, sós vagy édes feltéttel. Stílusosan, kitűnő bretagne-i almaborral (na, az is megérne egy mis…
2018. november 8.
Nem volt még nálunk olyan vendég, aki ezt ne szerette volna 🙂 Ízes húsokhoz kitűnő kiegészítő, az általam amúgy sem preferált csirkemellhez viszont túl erős lenne. Én leggyakrabban a lassan sült sertésbordához készítem, annak állandó, elkerülhetetlen kiegészítője. Legelőször Wellington bélszínhez készítettem, és ugyan a (jó sok munkával k…
2018. október 5.
Ez a recept egy sima brownie recept is lehet(ne), és lehet, hogy az is, de én már legalább 30 éve készítem, így talán még a vasfüggönyön keresztül szökhetett át 🙂 … A lényeg, hogy mindig aszerint módosítom, hogy éppen miből mennyi van itthon. Az eredetiből például hiányzott a zabpehely, de én azt soha nem hagyom ki, már évek óta. Lehet(ne) lux…
2018. szeptember 30.
A töltött paprikát sokan, sokféleképpen készítik. Lányok öröklik a receptet az anyjuktól, persze, ha szerencséjük van, és tud az anyukájuk főzni :-). Nálam nem ez a helyzet, én alapjaiban változtattam meg az otthoni receptet, pedig az anyukámé is finom volt…. Az én verzióm nagyon könnyű és van benne egy-két csavar. A családomnak így ízlik, és …
2018. augusztus 20.
Éppen most fejeztem be. Mármint ennek a finom reggelinek az elfogyasztását :-)… Annyira jó és nem mellékesen egészséges is, hogy azt gondoltam, azonnal le is írom… (ez ma már úgyis elvárás, nem?) Hozzávalók: 100 gr camembert sajt 2 kiskanál Patikakert Froot Ritual pár szem dió valami zöld: nálam ez most sarkantyúka levél és kövér porcsin vol…
2018. július 31.
A cukkini nagyon sokrétűen felhasználható zöldség, volt már cukkini leves és cukkiniből készült finom nyers saláta recept, most jöjjön egy finom és egyszerű sütemény! Ez a piskótaszerű süti nem tartalmaz lisztet, tehát azok is ehetik, akik érzékenynek tűnnek a gluténra (bár én nagyon hiszek benne, hogy a nagy többségnek valami más problémából…
2018. július 22.
A cukkini egy nagyon jó alapanyag, mert felveszi az ízeket. És nyersen még a vitaminok is megmaradnak benne… tehát így még inkább szeretjük… :-)!!! Hozzávalók: 2 kisebb, színes cukkini – ha van sárga és zöld is, az még jobb, de a zöld is pont olyan jóízű lesz dió, ízlés szerinti mennyiségben feta sajt, ízlés szerinti mennyiségben, vagy k…
2018. július 8.
Nincsenek termékek a kosárban.