Camembert sajt, Patikakert Froot Ritual-al, zöldekkel és dióval

Éppen most fejeztem be. Mármint ennek a finom reggelinek az elfogyasztását :-)… Annyira jó és nem mellékesen egészséges is, hogy azt gondoltam, azonnal le is írom… (ez ma már úgyis elvárás, nem?)

Hozzávalók:

  • 100 gr camembert sajt
  • 2 kiskanál Patikakert Froot Ritual
  • pár szem dió
  • valami zöld: nálam ez most sarkantyúka levél és kövér porcsin volt
  • löttyintésnyi jó minőségű, lehetőleg szűretlen olíva olaj
  • frissen őrölt vegyes bors
  • pár csepp balzsamecet

A porcsinról már írtam a tzatziki receptben.

A sarkantyúka tormás, enyhén csípős ízű, én sokat használom, hiszen a magas ágyásaimban védőnövényként szerepel.

sarkantyúka (Tropaeolum majus) antibiotikus, vérképző és összehúzó hatású. Leginkább fertőtlenítőként és antibiotikumként használják (magja olyan antibiotikumot tartalmaz, amely a bélflóra károsítása nélkül pusztítja el a légzőszervet megtámadó baktériumokat), de teákba és borogatásokba is teszik.

Kivonatát egyrészt erősítőszernek, afrodiziákumnak tartják, főzetével köhögést, meghűlést, húgyúti betegségeket gyógyítanak.

Az összes ehető növény közül ez tartalmazza a legtöbb luteint (45 mg/100 gr). Ha valakinek vannak szemproblémái, akkor tudja, mi az a lutein. Legalábbis remélem :-).

http://www.life.hu/ez-zsir/20130423-kerti-sarkantyuka-az-egyik-legjobb-termeszetes-antibiotikum.html

Az elkészítése a mellékelt kép szerint 🙂 . A virág sarkantyúka virágja, ugyanazt tudja, mint a levél, csak még szép is :-).

Magas ágyásba a sarkantyúkát is!!!

Hasonló bejegyzések