Nigella boldogságlevese, kicsit felturbózva

Ezt a levest nagyon szeretem. Pedig mikor először ránéztem Nigella receptes könyvében, nem tűnt túl érdekesnek. De éppen volt sárga cukkini a kertben, így kipróbáltam. Azóta nagy kedvencünk  🙂 !!! Kitűnő nyári leves, frissítő, és éppen megfelelően tartalmas.

Már nem is írom, hogy a kurkuma gyulladásgátló hatása miatt még mennyire egészséges is

Ugye tudjátok, hogy kurkumát olyan gyakran kellene ennetek, amilyen gyakran csak tudjátok? És mindig fekete borssal együtt… (ha érdekel, miért, kérdezd meg, elárulom 😉 )

Hozzávalók:

  • 2 sárga cukkini (zöldből is lehet, nem lesz olyan szép napsárga, és ínycsiklandozó, de sebaj, az íze ugyanolyan finom lesz)
  • 1 citrom leve és lereszelt héja (utóbbi csakis kezeletlen citromból!)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 l csirkealaplé (lehet víz is)
  • 80-100 gramm basmati rizs
  • kókuszkrém (nem cukrozott), jó minőségű konzerv, kb. 2-3 dcl
  • só, bors

Elkészítése:

A cukkinit héjastól együtt felkockázzuk, kb. másfél centis darabokra. Tegyük a fazékba, és kicsit pirítsuk az olajon, a reszelt citromhéjjal együtt. Pár perc után tegyük bele a kurkumát is, és öntsük fel az alaplével. Tegyük bele a citromlevet és a rizst. Sózzuk, borsozzuk, főzzük puhára, de ne főzzük agyon. A végén keverjük bele a kókuszkrémet, ezzel még finomabb és harmonikusabb lesz az ízvilág. Szerintem :-).

Hasonló bejegyzések