A gyermekek immunrendszere és az élő talaj

Hogyan függ össze a talajélet és az immunrendszer?

A jelenlegihez hasonló vagy még erősebb járványok jönnek-mennek majd a közeljövőben, hiszen Földünkön minden élőlény számára gyorsan szűkül az élettér… egyébként sajnos pont az ember miatt… frown

Minden élőlény élni akar…ugyanis ezt a „feladatot kapta”, amikor élővé váltsmile… és joga is van hozzá…minden élőlénynek egyformán!!!

Az ember miért viselkedik úgy, mintha neki nem ugyanez lenne a feladata???

Nem lenne ideje végre visszatérni a józan észhez, a természetes életösztönhöz, az örökölt bölcsességhez, az ezer évek óta működő megoldásokhoz???

Miért felejtünk el pár hónap alatt mindent, amit tudtak (ha nem is értettek mindig) az elődeink???

Miért akarjuk, mi emberek, magunkat mindenáron a természeten, az ökoszisztémákon kívülre helyezni???

Miért hisszük, hogy majd mi képesek leszünk felépíteni olyan “biztonságos” steril világokat magunk számára, ahová csak azt engedjük be, amiről azt gondoljuk, hogy hasznos a számunkra???

Honnan vesszük ezt a nagy magabiztosságot, amikor egyértelműen látszik, hogy az emberi megértés (amit én természetesen nagyra tartok!), az ÉLET ÖSSZEFÜGGÉSEINEK csak a felszínét kapargatja?

Tényleg ennyire egyszerű minket befolyásolni???

Már feladtuk volna???

Most a gyerekek immunrendszerének a fejlődéséről teszek ide egy nagyon egyszerű, érthető megközelítést… de tehetnék száz, ezer vagy még több bizonyítékot arra, hogy az ember mára képtelen lett megvédeni önmagát, ugyanis egyetlen dolgot, a józan eszét elhagyta valahol útközben…

Még érdemes lenne visszafordulni, mert nincs még olyan messze mögöttünk, ahol eldobtuk…

Meg kelleni keresni, le kellene hajolni érte (igen, lehajolni!!!) és magunkkal vinni, mindenhová, mindenkor….

És akkor újra VALÓDI ÉLETET IS ÉLHETNÉNK, nemcsak megúsznánk az életünket, mint ahogyan azt mostanában tesszük …

Alább a cikk, amely leírja, hogy hogy tud természetesen kifejlődni a gyermekek immunrendszere, ami aztán egy életen át segíti őket a kórokozók elleni védelemben, felnőttként is…

Nem kell hozzá több, mint ÉLŐ TALAJ… amire a növényeknek is ugyanúgy szükségük van, hogy tápanyagban gazdagok legyenek…

Élő talajból viszont egyre kevesebb van…a Patikakertben az egyik legnagyobb értékünk az élő talaj, és nagyon-nagyon vigyázunk rá… nem bántjuk, nem bontjuk, nem vegyszerezzük, de tápláljuk, tiszteljük …

Mindezt azért, hogy be tudja tölteni sokrétű feladatát…

 A cikk:

Dayguards in Finland built “forest roads” and changed children’s immune systems.

Within 30 days of playing in forest soil and leaf garbage, Finnish preschoolers had increased the number of T-cells and much more varied intestinal bacteria.

In a fascinating experiment, Finnish researchers have recreated the environment on a forest base on the playgrounds of four urban day care homes.

They covered the playgrounds with forest soil, moss, meadow grass, dwarf moose, blueberries and ransberries and installed planting boxes for annual garden crops.

Child care workers instructed preschool-age children to play in the greenery and the soil for one and a half hours a day for a month.

Their intestinal and skin microbes were analyzed before and after the experiment and compared with children from normal urban daycare centers with regular sterile playgrounds.

After just 28 days, the diversity of their gut and skin bacteria increased dramatically, as well as their T-cellant and other important immune markers in the blood.

It supports the hypothesis about biodiversity and the concept that low biodiversity in the modern living environment can lead to an uneducated immune system and thus increase the incidence of immune-related diseases.

Hasonló bejegyzések