A diófélék, ezen belül a mandulafogyasztás egészségügyi hatásai

Az olajos magvak évezredek óta részesei a humán táplálkozásnak és már az ősi orvoslásban is alkalmazták őket. Kedvező tápanyagtartalmuknak köszönhetően szerves…

2024. november 11.

Kísérleteim az élő ecettel, avagy egy elfeledett gyógyító szer újraélesztése

Mivel az ételek készítésénél már régóta használok érdekes eceteket, emellett többször is olvastam az egészségünkre való pozitív hatásukról-, ezért múlt ősszel készítettem saját, élő ecetet. Jó minőségű borecet- és almaecet alapon, a kiválasztott bogyós gyümölcseimmel, vegyesen, különböző kombinációkban. Mivel a Szent István Egyetemi…

2020. január 23.

Az antocianinok a mikrobiom (bélflóra) védelmezői – a legújabb kutatások eredményei a Polifenol Active hatóanyagáról

Sokaknak még meglepőnek tűnik, de ma már biztosan tudjuk, hogy egészségi állapotunkat 80%-ban beleink állapota határozza meg, mivel az immunrendszerünket a legnagyobb részben a belekben található ún. mikrobiom összetétele befolyásolja (a mikrobiom a testünkben élő mikróbák összessége, amelyek száma tízszer több a saját sejtjeink számánál, génáll…

2019. március 4.

A galette dícsérete, avagy akkor is egyél hajdinát, ha nem vagy glutén-érzékeny!

A galette egy hagyományos bretagne-i étel, lényegében hajdinapalacsintáról, lepényről beszélünk. Én először galette-t Budapesten ettem, egy francia szakács által elkészítve, és nagyon-nagyon finom volt! Pizza-szerűen, ropogós, behajtott szélekkel, sokféle, sós vagy édes feltéttel. Stílusosan, kitűnő bretagne-i almaborral (na, az is megérne egy mis…

2018. november 8.