Édesség a nyári hőségben- friss zselé, harmonikusan egymáshoz illő összetevőkből

Azt talán nem nagyon kell magyarázni, hogy miért jó az eper, főleg a szabadföldi, és ami keveset utazott. Ebben a receptben különösen, hiszen nyersen használjuk. Így a magas C-vitamin tartalma is megmarad. A rebarbara zöldség, az angoloknál gyakran használják süteményekbe (én is jövök majd egy süti-recepttel). Viszont a kínai, tibeti orvoslás 4000 év…

2018. május 15.

Medvehagymás salsa verde – immunerősítő bomba halhoz, húsokhoz, hamburgerhez, szendvicsre…

A „salsa verde” a szintén olasz „pesto” kisöccse, táplálkozás szempontjából még jobb is, mert a pesto, ha nem frissen készítjük, általában hőkezelt, és így a C-vitamin tartalmát elveszíti. A zöld fűszerből készült öntet több nép konyhájában is létezik, sőt a németeknél talán még elterjedtebb, mint az olaszoknál, vagy franciáknál. Eg…

2018. április 22.

Csalánkrémleves… egyetek-igyatok csalánt!

Én Húsvét vasárnapra szoktam elkészíteni ezt a levest, persze, ha már van zsenge csalán. A család legelőször meglepődött, de az első…

2018. április 19.