Ez a honlap sütiket (cookie) használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést.
A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ: Adatkezelési tájékoztató.

close

Tisztelt Látogató!

Gyerekkoromtól arra voltam nevelve, hogy a táplálkozásban a sokszínűség, és a tiszta, egyszerű alapanyagok mindennél fontosabbak. Hogy az egészségünk megőrzésében az erdők, mezők által kínált növények többet segíthetnek, mint a gyógyszertárban megvásárolható pirulák

Szeretek főzni, befőzni, mindig is egyfajta alkotásnak éreztem.  De elméleti matematikusként az is érdekelt, hogy mi miért van, és mi hogyan hat ránk. Nem is annyira analitikus módon, hiszen nem vagyok vegyész, hanem inkább összefüggéseiben, egy holisztikus látásmód részeként.

A ma jellemző „túlevés, mégis gyakori alultápláltság” korában különösen fontos, hogy bevigyük azokat az anyagokat is a szervezetünkbe, amit sajnos az egyoldalú táplálkozásunkkal és a nagyipari mezőgazdaság által kizsigerelt termőföld és az abból megtermelt növényi alapanyagokkal sajnos nem tesszük, illetve már nem is tehetjük meg.

Sokféle növényt termesztünk a Budajenőn, Budapesttől nem messze lévő ültetvényünkön, ugyanis mindegyikük másban „bajnok”. A túlnyomó többségük ún. fekete bogyós, ami azt jelenti, hogy nagyon sok polifenol vegyületet, makro- és mikroelemet tartalmaznak, ezeken belül pedig különösen magas az antocianin tartalmuk. Ezekkel a növényekkel egyre több kutató foglalkozik, sokan bennük látják az egyoldalú táplálkozás eredményeként növekvő hiánybetegségek gyógyítását.

Mi hiszünk abban, hogy a növények csak azt adják nekünk vissza, amit megkapnak, elsősorban a természettől, másodsorban pedig tőlünk, termesztőktől.

Ezért mi a növényeinket nem kényszerítjük arra, hogy túlteljesítsenek, nem célunk, hogy ipari mennyiségben állítsuk elő az ajánlott termékeket, aminek pozitív élettani hatásaiban hiszünk. Viszont megadunk nekik minden szükségest, amit aztán a növények a terméseikben lévő magas beltartalmi értékkel hálálnak meg. Mindegyik bogyóst akkor szüretelünk, amikor a legtöbbet nyújtják, és kíméletesen, minden egyes bogyót kézzel szedünk le (egy bogyó átlagosan 1 grammot nyom )!

Ezekben látjuk a legnagyobb különbséget is, az ipari úton előállított, hasonló termékekhez képest.

A termék előállítása során nem veszünk ki semmit a növényekből, nem finomítunk, és nem is adunk hozzá szintetikus anyagokat. Megítélésünk (és a kutatások szerint is) szerint a növényekben lévő hatóanyagok akkor hasznosulnak igazán, ha a lehető legtermészetesebb módon visszük be azokat a szervezetünkbe, a rostokkal és apró magocskákkal együtt, kihasználva az egymásra való hatásukat is. Még jobb, ha nem tablettaként tekintünk rájuk, hanem a táplálkozás szerves és rendszeres részeként (a napi étkezésekkel együtt).

Hittem és hiszek abban, hogy a természet segít nekünk abban, hogy a helyes utat megtaláljuk, szinte mindenben: a táplálkozásban, az élethez való hozzáállásban, az alkotásban, az életerőben, a változó világhoz való állandó alkalmazkodásban…

...

Tkacsik_Marta_w550_1.jpg

Persze csak akkor, ha odafigyelünk. A természetre is, és magunkra is.

A termékeink ennek a folytonos és tudatos odafigyelésnek az eredményei.

Ezért ajánlom Önöknek szeretettel és meggyőződéssel,

dr. Tkacsik Márta