Ez a honlap sütiket (cookie) használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést.
A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ: Adatkezelési tájékoztató.

Elfogadom
Rebarbarás fordított süti

Rebarbarás fordított süti

  admin

 (398)    (3)    0

  RECEPTEK

Ebben a süteményben van cukor, mert karamellt édesítővel nem lehet csinálni. De én annak a híve vagyok, hogy nem túl gyakran igenis lehet cukrot enni annak, aki nem szenved komoly szénhidrátanyagcserében, inzulinrezisztenciában, cukorbetegségben (és ezek közül van olyan, ami visszafordítható, türelemmel, odafigyeléssel, megfelelő táplálkozással és mozgással).

Szóval a rebarbaráról már volt szó egy másik receptemben, „Édesség a nyári hőségben- friss zselé, harmonikusan egymáshoz illő összetevőkből”.

A rebarbara zöldség, az angoloknál gyakran használják süteményekbe. Viszont a kínai, tibeti orvoslás 4000 éve gyógynövényként tartja számon.

Has- és vízhajtó hatása nem agresszív, de hatásos smile.

Meglepően sok A-vitamint, B1- és B2 vitamint, C-vitamint, karotinokat, kalciumot, magnéziumot, vasat, és persze jó rostokat is tartalmaz, összetétele révén megelőzi a csontritkulást.

Hozzávalók:

  • 200 gr búzaliszt (javaslom teljeskiőrlésű és fehér búzalisztet keverni, vagy durumbúzát használni, mert lassítja a cukor felszívódását, ami jó)
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 80 gr kristálycukor (ez lehet édesítő)
  • 2 tojás
  • 300 ml natúr joghurt
  • 60 g vaj

A tepsi aljába:

  • 20 g vaj a kenéshez
  • 120 gr cukor (én szeretem a finomítatlan barna vagy nádcukrokat, ha már eszek, akkor legyen jóízű)
  • 150-200 g rebarbara

Elkészítése:

A kapcsos tortaforma alját bőven kikenjük vajjal és egyenletesen megszórjuk a cukorral. Erre helyezzük egyenletesen a 3 centisre vágott megmosott rebarbarát. Tálban összekeverjük az átszitált lisztet, sütőport, sót, cukrot. hozzáadjuk a joghurtban elkevert tojásokat és az olvasztott vajat. A masszát a rebarbara tetején eloszlatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük- kb. 40-50 perc. Fogpiszkálóval megnézzük, megsült-e. Miután kivesszük a sütőből, pár percet várjunk vele (3-5), de ne sokat, mert a karamell megszilárdul és nem fog szépen kijönni a sütőből… Tányért teszünk a forma tetejére és megfordítjuk.

Én a saját fejlesztésű, adu-ász joghurt-mascarpone krémmel tálalom, nagyon illik hozzá.

 (398)    (3)    0

A hozzászólás sikeresen elküldve. Köszönöm!
Szólj hozzá!
A hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj, vagy szólj hozzá facebookkal

Hozzászólás Facebook-al