Ez a honlap sütiket (cookie) használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést.
A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ: Adatkezelési tájékoztató.

Elfogadom
Limonádék, virágok hozzáadásával - egyszerű és finom :-)

Limonádék, virágok hozzáadásával - egyszerű és finom :-)

  admin

 (324)    (5)    0

  RECEPTEK

Ha elolvasod az apróbetűs részt a bolti limonádékon, akkor szerintem elszörnyedsz. Ne vedd meg, méreg.

Jó hír, hogy az éttermekben már lehet friss limonádét kapni, de mikor felteszem a kérdést a pincérnek, hogy "kezeletlen citromot használtak-e a készítésekor?", akkor sajnos még a legjobb helyeken is csak pislognak rám..... :-(

Ezért aztán én gyakran készítem magam. Nem sok idő, biztos eredménnyel. Nem marad meg sokáig, mert élő anyag, de nem is kell, hiszen hamar elfogy, akármennyit készítek :-)

A jó limonádéhoz két (vagy három) dolog kell:

  1. kezeletlen citrom- ugyanis a citrom héja nagyon sok plusz ízt ad a limonádéhoz
  2. és valami jópofa virág, ami feldobja az ízét, és nem mellesleg ad egy ici-picit valamelyik hiányzó antioxidánsból
  3. ...vagy ha már nincs virág, akkor valami ízes zöld, leginkább friss menta és/vagy citromfű...

 

A többi már csak rajtad múlik, mármint hogy cukorral készíted-e vagy valamilyen természetes édesítővel...

Elkészítése:

Végy 3-4 marék friss virágot (orgona, akác, bodza,....). Én nem mosom le, mert a virágpor különösen finom aromájú, de mindenképpen jól le kell rázni a rovaroktól :-). Az orgonavirágot le kell csipegetni - egy jó alapszabálynak tekinthető, hogy a virágok zöld részeit nem jó a limonádéba rakni...

4-5 liter vízhez 1-2 kezeletlen (!!! fontos!!!) és jól megmosott citrom, szőröstül-bőröstül. Édesítő: cukor vagy más. Nem sok, mert nem ez a lényeg, meglátod!

Egy napnál tovább ne hagyd állni együtt, szűrd le, tedd elegáns csatos üvegekbe, hűts be jeget, vagy szódát, és kápráztasd el a családodat és vendégeidet a valódi, friss ízzel!

 (324)    (5)    0

A hozzászólás sikeresen elküldve. Köszönöm!
Szólj hozzá!
A hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj, vagy szólj hozzá facebookkal

Hozzászólás Facebook-al