Ez a honlap sütiket (cookie) használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést.
A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ: Adatkezelési tájékoztató.

Elfogadom
Az antocioninok a mikrobiom (bélflóra) védelmezői - a legújabb kutatások eredményei a Polifenol Active hatóanyagáról

Az antocioninok a mikrobiom (bélflóra) védelmezői - a legújabb kutatások eredményei a Polifenol Active hatóanyagáról

  admin

 (327)    (9)    0

  TUDOMÁNYOS- ISMERETTERJESZTŐ CIKKEK

Sokaknak még meglepőnek tűnik, de ma már biztosan tudjuk, hogy egészségi állapotunkat 80%-ban beleink állapota határozza meg, mivel az immunrendszerünket a legnagyobb részben a belekben található ún. mikrobiom összetétele befolyásolja (a mikrobiom a testünkben élő mikróbák összessége, amelyek száma tízszer több a saját sejtjeink számánál, génállományuk pedig testsejteink génállományának százszorosa!). A felfedezés nagyon új, melynek eredményeként a beleinkben lévő komplex rendszert ma már „második agy”-nak is nevezik…

A mikrobiom nagy része a vastagbelünkben van jelen, harmonikus vagy éppen diszbiózisos összetétele, és helyes vagy éppen kóros működése határozza meg egészségünket, de hat a központi idegrendszerünkre is!

A fejlett világban a helytelen táplálkozás miatt nagymértékben romlott a mikrobiom harmóniája, és az antiobiotikumok is jelentősen rontottak a helyzeten. Már vannak adatok arról, hogy a túlsúlyos emberek mikrobiomja hogyan különbözik a normál testsúlyúakétól.

De van megoldás! Mégpedig a helyes, fito-nutriensekben gazdag táplálkozás!

A legújabb kutatások kimutatták, hogy az antocianinok (amik a Polifenol Active fő hatóanyagcsaládja!), növelik a hasznos baktériumok számát, emellett védik az idegsejteket, és így – a bél-agy gáton keresztül - pozitív hatást gyakorolnak a központi idegrendszerre is.

Az antocianinok így bekerültek az ún. pszichobiotikumok közé, amik a pre- és a probiotikumok mellett a mikrobiom rendbetételén keresztül nagyon sok civilizációs betegséget orvosolhatnak (elhízás, cukorbetegség, Parkinson, Alzheimer, depresszió, …)

Tehát az antocianinok esetében az eddig ismert antioxidáns hatás mellett akár egy sokkal erősebb hatásmechanizmusról is beszélhetünk.

 

 (327)    (9)    0

A hozzászólás sikeresen elküldve. Köszönöm!
Szólj hozzá!
A hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj, vagy szólj hozzá facebookkal

Hozzászólás Facebook-al